Saglabā vērtīgo!
Ieguldot zāles skābbarības uzlabošanā, vērtība ar uzviju atmaksājas tās izēdināšanas laikā caur apēdamību un saražoto produkciju. Ieraugs zāles skābbarībā jāuzskata kā barības apdrošināšana, un tā lietošana ir lietderīga. Latvijas apstākļos zāles skābbarības saglabāšanos tās izēdināšanas laikā izcili pierādījusi Lactobacillus buchneri baktērija. Ieraugi, kas satur šo baktēriju, aizsargā pret raugu un pelējumu veidošanos. Mitrā klimata valstīs kvalitatīva zālāja skābbarībās raugi un pelējumi aug ātrāk. [Hoard’s Dairyman, Sept-10, 2022-447.lpp.] Pie mitrā klimata valstīm pieskaitāma arī Latvija, un bieži redzama kvalitatīvas barības nekontrolēta bojāšanās tās izēdināšanas laikā. Izvēloties ieraugu, būtu labi zināt iepriekšējo gadu pieredzes, tā izvēloties piemērotāko produktu.
Magniva Classic + Sill All
Ieraugs efektīvi ieskābē masas ar sausnu zem 30 %. Ieraugs palīdz pazemināt pH masā līdz 3.8. Straujais fermentācijas process samazina barības vielu un sausnas zudumus. Sastāvā ir P. acidilactici CNCM I-3237, kas paātrina fermentācijas procesu, P. pentosaceus NCIMB 12455 strauji samazina pH, L. plantarum CNCM MA 18/5U pazemina pH fermentācijas procesa noslēdzošajā fāzē. Ierauga sastāvā ir arī enzīmi, kas palīdz šķelt kokšķiedru līdz cukuriem, paātrinot ieskābšanu un paaugstinot skāb-barības sagremojamību.Magniva Platinum 2 ieraugs palīdz ieskābēt zāles masu ar augstu viegli fermentējamo cukuru saturu, kas parasti ir aerobi nestabila. Cukuriem bagāta stiebrzāļu masa ar sausnas saturu virs 25 % būs atbilstoša minētā ierauga lietošanai.
Magniva Platinum 2
Satur unikālu, jaunu baktērijas Lactobacillus hilgardii CNCM I-4785 celmu, kas kombinācijā ar Lactobacillus buchneri NCIMB 40788 celmu uzlabo aerobo stabilitāti jau no 15. fermentācijas dienas. Tas ir īpaši svarīgi, ja skābbarības tvertni nepieciešams atvērt ātrāk. L. hilgardii un L. buchneri samazina raugu un pelējuma sēņu radītos barības vielu zudumus. Ierauga sastāvā tāpat ir P. pentosaceus, kas paātrina ieskābšanas procesu.
Magniva Platinum 3
Ieraugs paredzēts skābbarībai ar zemu cukuru saturu un augstu proteīna saturu. L. hilgardii un L. buchneri kombinācija uzlabo aerobo stabilitāti jau no 15. dienas pēc skābbarības ielikšanas, P. pentosaceuspaātrina un vada fermentācijas procesu, enzīmi stimulē fermentācijas procesu, šķeļot kokšķiedru līdz cukuriem, un uzlabo skābbarības sagremojamību. Pievienojot skābējamai masai ar sausnu virs 30 % Magniva Platinum 3, iegūst pret otrreizējo fermentāciju noturīgu skābbarību.
